Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notes de premsa AFET
inici AFET - Notes de premsa
     
  Les farmācies catalanes es queden indefenses davant un nou impagament  
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories:
  • Etiquetes:
  • Data de publicació: 15/10/2013 18:34:34
 
 

·         Van ser informades que el mes de novembre es regularitzarien els pagaments però, abans de fer-se efectius, se’ls anuncia un nou retard a l’octubre

·         El col·lectiu intentava resistir fins al cobrament del Pla de Proveïdors del Ministeri d’Hisenda, previst per al novembre, però la notícia del nou impagament les agafa per sorpresa, sense possibilitat de fer previsions de tresoreria

Barcelona, 15 d’octubre de 2013. La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) ha rebut amb estupefacció l’anunci que el Servei Català de la Salut (CatSalut) no pagarà les farmàcies en la data prevista, és a dir, el 31 d’octubre, els medicaments que van dispensar el mes de setembre.

El CatSalut havia informat que faria efectiu el pagament el 31 d’octubre, però avui han anunciat que no comptaran aquest mes amb la transferència del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), fet que impedeix que les farmàcies puguin cobrar en la data prevista.

Així, aquestes tornaran a sumar un nou impagament de les factures amb càrrec al CatSalut, de tal manera que resten per pagar els mesos de novembre i desembre del 2012, del maig i, de moment, del setembre del present any (que havien de cobrar a través del FLA). Això les deixa en una situació econòmica absolutament compromesa, doncs el col·lectiu porta dos anys acumulant retards en el pagament i no pot suportar un nou retard sense que es vegi afectada la seva viabilitat i la qualitat del servei farmacèutic.

A més, la notícia del nou endarreriment les ha agafat per sorpresa, doncs comptaven amb l’ingrés del FLA i amb cobrar els tres mesos pendents (novembre, desembre i maig) a través del Pla de Proveïdors del Ministeri d’Hisenda, de tal manera que el pròxim novembre haguessin quedat regularitzats els pagaments amb les condicions que estableix el Concert entre el CatSalut i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i segons el que fixa la Llei de Morositat.

Però, en lloc de produir-se aquesta regularització, avui han rebut l’anunci que no cobraran el 31 d’octubre. Per tant, no han tingut opció de fer previsions de tresoreria ni de cercar noves vies de finançament. Aquesta situació es veu agreujada amb la incertesa de no conèixer la nova data de pagament.

FEFAC vol posar de manifest la seva profunda preocupació per la situació en la que un nou impagament deixa les oficines de farmàcia i la sensació que la professió farmacèutica està sent víctima d’una farsa. “Trobem que no és joc net i sembla una presa de pèl el fet que, ara que ens han de liquidar els tres mesos endarrerits i després d’haver renunciat als interessos, se’ns anunci un nou impagament”, afirma Antoni Torres, president de FEFAC.

L’empresarial no troba acceptable que les farmàcies hagin estat obligades a renunciar a la reclamació al CatSalut dels interessos corresponents als mesos impagats del novembre i desembre del 2012 i del maig del 2013, un dret que la pròpia llei empara, i que el Govern no compleixi amb els seus compromisos de pagament.

FEFAC

La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), amb 1.600 farmàcies associades, aglutina les quatre associacions empresarials catalanes de titulars d’oficina de farmàcia:

            Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB)

      Associació Gironina Farmacèutica Empresarial (AGFE)

      Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida (AFELL)

      Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia de Tarragona (AFET)

 

 Així mateix, la FEFAC està integrada a la Federación Nacional de Oficinas de Farmacia (FENOFAR).

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Associaciķ de Farmacčutics amb Oficina de Farmācia de Tarragona - Av. Marqučs de Montoliu, 3 - 43002 Tarragona - Tel. 97 739 16 72 - Fax 97 739 16 72 | fescobar@fefac.cat