Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies AFET
inici AFET - Notícies
     
  Nota del president de FEFAC sobre el nou anunci d'endarreriment en el cobrament  
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: Reflexions de Junta
  • Etiquetes: impagaments | FLA
  • Data de publicació: 30/10/2015 15:24:53
 
 

Benvolguts companys,

Alguns de vosaltres, ja sigui a través de l’apartat obert a comentaris de les notícies que publiquem al web de FEFAC, com de manera privada, ens heu traslladat dubtes, neguits i opinions sobre l’anunci del nou impagament. Amb aquesta nota, intentaré donar-vos resposta i ampliar el contingut d'ahir, per tal que tots pugueu estar informats.

Tal com afirmava en un comentari publicat a la nota informativa publicada ahir (+info), tots compartim la mateixa indignació i enuig. Aquests sentiments s’intensifiquen amb la confusió de rebre notícies incomplertes o inexactes, inclús contradictòries. En aquest punt, cal diferenciar bé entre notícies i informació. Nosaltres pensem que el millor no és tenir notícies el més ràpid, sinó informació útil i contrastada per poder prendre decisions amb criteris vàlids, donat que hi ha una cosa pitjor a la manca d'informació, i és la informació dolenta. Confondre o interpretar això amb que ocultem informació o la manipulem està absolutament fora del principi de transparència i resposta a tothom que exercim. Només cal mirar el web per revisar les nostres respostes i cartes, com aquesta, aclarint conceptes o ampliant informació.

Publiquem la informació que ens arriba un cop contrastada, doncs, si fem públiques les notícies tal com arriben, l’únic que generarien és confusió general. Un exemple d’això és la incògnita que suposa sempre la data de celebració de la reunió de la Comisión Delegada de Asuntos Económicos del Gobierno, essent aquest assumpte molt rellevant, ja que és el lloc on s’aprova la designació del FLA que posteriorment ha d’aprovar el Consell de ministres.

D’altra banda, no hem volgut, conscientment, entrar mai en discussions entre administracions ni posicionar-nos políticament, sinó que ens volem mantenir centrats exclusivament en els interessos de la farmàcia, encara que per fer-ho hem d’informar del que succeeix a les dues bandes. Interpretar això com que estem a favor d'un o l'altre és un error, donat que els únics que considerem que tenen dret a fer aquesta interpretació, a favor o en contra, són les persones individualment i no la institució.

Per a nosaltres, és indiferent si és un tema de Gobierno o del Govern, doncs som les farmàcies qui ho patim. I en tot cas, no som les úniques que ho fem. Això no és consol en absolut, sinó un factor de motivació per trobar-hi solució definitiva, malgrat cal tenir present que existeix una responsabilitat compartida entre ambdues Administracions que no podem defugir ni obviar i que cal posar en evidència, com fem cada mes, o com avui mitjançant declaracions i notes de premsa.

Així doncs, malgrat que els sentiments són compartits, com a FEFAC ens veiem en l'obligació d'actuar amb cautela i racionalitat, per no caure en comentaris o errors que puguin acabar perjudicant a tot el col·lectiu.

Antoni Torres, president de FEFAC

 
 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia de Tarragona - Av. Marquès de Montoliu, 3 - 43002 Tarragona - Tel. 97 739 16 72 - Fax 97 739 16 72 | fescobar@fefac.cat